• Danska
  • Engelska
  • Svenska

Prestanda

Ballonger för avspärrning

Många arbeten kräver tätning av rörsystem. Vi använder endast certifierade barriärballonger och arbetar med säkerhet som högsta prioritet.

Vid reparation och renovering av rörledningar kan det vara nödvändigt att täta själva rörledningen. För detta används en så kallad inneslutningsballong. Genom många års erfarenhet har vi byggt upp en stor kunskap och ett stort kunnande när det gäller att sätta ut ballonger för vatten- och avloppsarbeten. Alla våra barriärballonger är certifierade och vi garanterar att de är läckagesäkra, testade och klarar det tryck de är klassade för. Valet av inneslutningsballong tar hänsyn till typen av media som ska inneslutas, såsom kemikalier, värme och kyla, etc. men också rörets utformning.

Rörballonger och deras funktion:

Spärrballonger kallas även rörballonger eller spärrballonger. De används för att täta vatten- och avloppsrör. Ballongerna används för att förhindra att vatten, gaser och skräp tränger in i röret. Oftast används ballongerna för reparationer och renoveringar där det finns behov av en blockad.

Säkerhet är högsta prioritet

När man arbetar med ballonger är säkerhet en av de viktigaste sakerna. Som en allmän regel bör du aldrig vara i närheten av en uppblåst ballong som är i drift. Spärrballongerna har ett maximalt tryck och ett maximalt mottryck. Det är därför viktigt att alltid använda certifierade och godkända ballonger och tryckmätare. På RH Pumper A/S har vi utvecklat våra egna lufttrycksmätare, som är en del av vårt SRO-system. Detta säkerställer att vi alltid kan hålla ett öga på trycket i inneslutningsballongerna för allas säkerhet

Förberedelse av inneslutningsballongen

Det är viktigt att rätt typ av ballong används för uppgiften. Därför är det viktigt för oss att förbereda oss inför uppgiften. Vi bestämmer diametern på röret där ballongen kommer att användas. Det är då viktigt att ta reda på vilket mottryck som kan förväntas på ballongen. När detta är på plats är det dags att rengöra slangen och blåsa upp ballongen med rätt pumptryck.

Vi anpassar alltid vår utrustning efter uppdragets omfattning och skräddarsyr gärna en lösning som passar just din uppgift. Vi är experter på pumptjänster, så hos oss är du alltid i trygga händer.

Kontakta oss

För ytterligare information, vänligen kontakta vårt kontor på telefon +45 5850 6065 eller e-post info@rhpumper.com

Sök
Sök