• Danska
  • Engelska
  • Svenska

Prestanda

Proppar för avspärrning

Många arbeten kräver tätning av rörsystem. Vi använder endast certifierade barriärballonger och arbetar med säkerhet som högsta prioritet.

Vid reparation och renovering av rörledningar kan det vara nödvändigt att täta själva rörledningen. För detta används en så kallad propp. Genom många års erfarenhet har vi byggt upp en stor kunskap och ett stort kunnande när det gäller att sätta ut proppar för vatten- och avloppsarbeten. Alla våra proppar är certifierade och vi garanterar att de är läckagesäkra, testade och klarar det tryck de är klassade för. Valet av propp tar hänsyn till typen av media som ska inneslutas, såsom kemikalier, värme och kyla, etc. men också rörets utformning.

Proppar och deras funktion:

Proppar kallas även rörproppar eller spärrproppar. De används för att täta vatten- och avloppsrör. propparna används för att förhindra att vatten, gaser och skräp tränger in i röret. Oftast används propparna för reparationer och renoveringar där det finns behov av en blockad.

Säkerhet är högsta prioritet

När man arbetar med proppar är säkerhet en av de viktigaste sakerna. Som en allmän regel bör du aldrig vara i närheten av en uppblåst propp som är i drift. Propparna har ett maximalt tryck och ett maximalt mottryck. Det är därför viktigt att alltid använda certifierade och godkända proppar och tryckmätare. På RH Pumper AB har vi utvecklat våra egna lufttrycksmätare, som är en del av vårt SRO-system. Detta säkerställer att vi alltid kan hålla ett öga på trycket i propparna för allas säkerhet

Förberedelse av proppan

Det är viktigt att rätt typ av propp används för uppgiften. Därför är det viktigt för oss att förbereda oss inför uppgiften. Vi bestämmer diametern på röret där proppan kommer att användas. Det är då viktigt att ta reda på vilket mottryck som kan förväntas på proppan. När detta är på plats är det dags att rengöra slangen och blåsa upp propp med rätt pumptryck.

Vi anpassar alltid vår utrustning efter uppdragets omfattning och skräddarsyr gärna en lösning som passar just din uppgift. Vi är experter på pumptjänster, så hos oss är du alltid i trygga händer.

Kontakta oss

För ytterligare information, vänligen kontakta vårt kontor på telefon +46 (0)73-522 13 63 eller e-post info@rhpumper.se

Sök
  • Danska
  • Engelska
  • Svenska
Sök
  • Danska
  • Engelska
  • Svenska